Master your clients…

… or your clients will master you!

Stiu, suna drastic.. si nu, nu am uitat de ‘clientul nostru – stapanul nostru’ … dar sunt un pic confuz in urma unei experiente :

Am semnat un contract cu un client, urmand sa ii ofer consultanta pentru o situatie de criza : pentru a’si salva unul dintre business’uri, trebuia sa isi vanda niste proprietati ( eu trebuia sa’i spun pe care sa le vanda, sa le evaluez si sa ii gasesc un cumparator).

Zis si facut! … numai ca in loc sa imi achite toti banii, mi’a spus ca singura modalitate in care ma poate plati este in rate lunare, timp de 2 ani! Explicatia fiind : ‘ … imi cunosti situatia, stii ca nu prea o duc bine ‘.

What to do? Mergem in instanta, sau accept ‘oferta’? Am ales varianta a 2’a, desi primul impuls a fost altul! In plus, fusese recomandat de amici comuni… iar timpul petrecut ‘lupdandu-ne’, ar fi fost prea costisitor pentru mine.

Cum ar spune niste prieteni, este o chestiune de business ethics 😉 … sau cat te costa sa fii etic in afaceri, in Romania?

2 gânduri despre „Master your clients…

  • Spune merci ca nu a vrut sa te plateasca in natura: o bucata de teren, o gaina si alte miscatoare de pe langa casa omului. 🙂

  • Cu bucata de teren m’as fi multumit, dar gaini nu prea avea de unde sa dea – una din proprietatile vandute a fost o ferma langa Bucuresti 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s