top of page

Business Culture…si un pic mai mult.

Vorbeam mai devreme despre interactiuni in afaceri.


Dupa o cina indelungata (wine included) cu doi parteneri de afaceri – unul din Israel si celalalt din China – iata ce a iesit:



Believe it or not, ce e scris mai sus, inseamna numele meu, "Daniel", scris in ebraica si in chineza. In chineza inseamna "Red Bless" iar in ebraica inseamna "God is my judge!" ;) E clar ca in ebraica suna mult mai bine…so don’t judge me!


Cu timpul, constat ca o parte din partenerii de afaceri imi devin prieteni. Sincer, nu stiu daca e bine pentru business. Bine a zis cine a zis "Sa nu faci afaceri cu prietenii sau rudele!". De fiecare data incerc sa contrazic zicala asta. Nu prea mi-a iesit. Se pare ca noi romanii nu putem vedea limita unde se termina prietenia si incepe relatia de afaceri. Vrem mereu favoruri, discount-uri si amanari...si daca "prestatia" e proasta, e OK, ca "doar suntem prieteni!". Cred ca tine totusi si de momentul cand se leaga prietenia: inainte sau dupa relatia de business.


In relatia cu strainii parca e altfel. Bariera de limbaj isi spune totusi cuvantul…"prietenia" ascunde multa diplomatie.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page