Should we stay or should we go…?

… If we stay it will be hard, if we go it will be harder.

Cine mai pleaca azi din tara? si de ce?

Uneori ( mai mereu ) sunt foarte empatic. Incerc sa ma transpun in situatia celui cu care comunic. De fapt nu incerc. Se intampla in mod natural. Vorbeam zilele trecute cu un bun prieten. Tocmai s’a intors dintr-o vizita in Canada. Glumind, l’am intrebat : ” Si..cum de te’ai intors?” „Pai, anul viitor, pe vremea asta, voi fi deja plecat acolo definitiv”.   Cum asa? Cand suntem pe drumul cel bun, cand sunt atatea oportunitati aici? De ce un om ca el ar fi dispus sa plece in Canada? Este printre cei mai buni medici pe domeniul lui. Este respectat si apreciat.

Mi’a raspuns. Am ascultat si am inteles. Sunt anumiti oameni care pur si simplu iubesc ceea ce fac si vor sa exceleze in acel domeniu! Nu ca in Romania nu e posibil. Doar ca la alt nivel si la alte proportii. Si mi’a mai dat un motiv – se gandeste la copiii lui ..  si parca ar vrea ca ei sa invete intr’o scoala/liceu/universitate ‘de afara’.

Really now, cat de ‘mai bine’ este acum in Romania? Ok, suntem EUropeni…putem sa avem pensii private.. avem mai mult de 1 Mall, avem wireless si putem manca chiftelute suedeze si cumpara mobila de proasta calitate de la IKEA.   Dar (unii ) oameni tot scuipa pe strada si arunca pachete goale de tigari pe geamul masinii …  avem tot o singura autostrada…  functionarii publici tot iau spaga… multi compatrioti inca se duc la WC in curte si nu au apa curenta… anumite scoli inca arata ca niste POW camps.

So, este intr’adevar mai bine? sau totul e inca gri si urat?  dar macar e un gri multimedia 😉

In timpul facultatii, vroiam si eu sa plec in State. Mi’a trecut. Desi imi lipsesc anumite ‘chestii’ de acolo. Si probabil imi vor lipsi pentru mult timp de acum inainte.

I think life can be good…  even here in Romania.

4 gânduri despre „Should we stay or should we go…?

  • Esti din ce in ce mai profund in posturi…. tine-o tot asa. Despre Romania ai dreptate cu excelatul. Si aici e trist ca poti fi cel mai bun intr-un domeniu si nimanui sa nu-i pese. Patriotismul fiind vazut mai degraba decat ca o demagogie ieftina si nu ca o perfectionare in domeniul tau de activitate. E mult de vb…. la bere.

  • Merci Vlad.

    Chiar ca e mult de zis pe tema asta.. axiologie, sisteme de valori si modele, etc. Cat despre patriotism.. eu am niste teorii interesante 😉

    Accept berea!

  • Viata este buna oriunde ai fi! A propos de Ikea: mare parte din mobila de la Ikea este facuta in Romania. Chiftelutele suedeze, sunt chiftelutele noastre dar infinit mai sarace in ingrediente si astfel in calitate. (Trust me, I know!) Nu e necesar sa parasesti un loc pentru ca viata nu e buna, nimeni nu zice ca nu e; E!
    Insa, iti doresti sa fie mai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s