top of page

Should we stay or should we go…?

…If we stay, it will be hard; if we go, it will be harder.



Cine mai pleaca azi din tara? Si de ce?


Uneori (mai mereu) sunt foarte empatic. Incerc sa ma transpun in situatia celui cu care comunic. De fapt nu incerc. Se intampla in mod natural. Vorbeam zilele trecute cu un bun prieten. Tocmai s-a intors dintr-o vizita in Canada. Glumind, l-am intrebat: "Si...cum de te-ai intors?" "Pai, anul viitor, pe vremea asta, voi fi deja plecat acolo definitiv". Cum asa? Cand suntem pe drumul cel bun, cand sunt atatea oportunitati aici? De ce un om ca el ar fi dispus sa plece in Canada? Este printre cei mai buni medici pe domeniul lui. Este respectat si apreciat.


Mi-a raspuns. Am ascultat si am inteles. Sunt anumiti oameni care pur si simplu iubesc ceea ce fac si vor sa exceleze in acel domeniu! Nu ca in Romania nu e posibil. Doar ca la alt nivel si la alte proportii. Si mi-a mai dat un motiv: se gandeste la copiii lui...si parca ar vrea ca ei sa invete intr-o scoala/liceu/universitate "de afara".


Really now, cat de "mai bine" este acum in Romania? Ok, suntem EUropeni…putem sa avem pensii private...avem mai mult de 1 Mall, avem wireless si putem manca chiftelute suedeze si cumpara mobila de la IKEA. Dar (unii) oameni tot scuipa pe strada si arunca pachete goale de tigari pe geamul masinii…avem tot o singura autostrada…functionarii publici tot iau spaga…multi compatrioti inca se duc la WC in curte si nu au apa curenta…anumite scoli inca arata ca niste POW camps.


So, este intr-adevar mai bine? Sau totul e inca gri si urat? Dar macar e un gri multimedia ;)

In timpul facultatii, voiam si eu sa plec in State. Mi-a trecut. Desi imi lipsesc anumite "chestii" de acolo. Si probabil imi vor lipsi pentru mult timp de acum inainte.


I think life can be good…even here in Romania.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page