top of page

De la Combinator la Networker

Combinari de 4, luate cate 3 ;)



Sunt o serie de cuvinte si expresii pe care le urasc. Intre primele locuri sunt "Combinatie" si "Combinator".


Combinatorii sunt peste tot. Ei combina absolut orice. Nu are importanta daca se pricep sau daca ii vor incurca pe altii. Ei tot combina. Si vor veni la tine si iti vor spune: "Frate, stai sa iti zic de o combinatie tare!". Cel mai adesea sunt persoane dubioase (desi pot fi si trendy sau cool), despre care nu iti dai seama cu ce se ocupa exact, nici dupa 30 de minute de conversatie. Cel mai bine este sa ii ocolesti. Iti vor irosi timpul…si crede-ma, in 99% din cazuri, nu au facut nimic concret in viata lor si nici macar nu se vor ocupa ei de combinatia propusa :)


Varianta slefuita, upgradata a Combinatorului, este Networker-ul. Networker-ul arata mult mai bine. Iti inspira incredere. Cand il vezi, vorbeste la mobil si explica. Stie engleza si este mult mai coerent. Pare ca stie ce zice…si "le zice" foarte bine! El nu iti va propune direct, o Combinatie. El e mult mai subtil. Te lasa pe tine sa vorbesti, apoi, fara sa iti dai seama, se ofera sa iti promoveze business-ul sau sa te puna in legatura cu o cunostinta de-ale lui (pe care, de multe ori, o stii mult mai bine). Spre deosebire de Combinator, Networker-ul stie intr-adevar foarte multa lume. Insa, jumate din aceasta lume nu il stie pe el. In cazul networker-ului, parca stii cu ce se ocupa, dar iti e greu sa explici (sau sa iti explici).


Don’t get me wrong! E ok sa faci networking. E chiar indicat, util si eficient.


Networking-ul de calitate, vine de la sine…in timp...si e cladit pe fapte concrete si pe experienta. Am o problema cu networker-ii de profesie! Nu imi plac cei pentru care networking-ul este un scop in sine. Si nu voi face niciodata networking cu cineva caruia ii ia mai mult de 2 minute sa imi spuna cu ce se ocupa. The "work" from "Network" should let you thinking...


So, stop thinking and let’s network! :p

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page