top of page

Ghid practic contra frustrarii

Don’t hate the player, hate the game!



Ignoranta. Necunostere. Neputina. Invidie. Frustrare. Ura. 6 easy steps to f#$k up your life.


Cu dedicatie, pentru oamenii frustrati. Sigur ii cunosti. Iti zgarie masina in parcare, a treia zi dupa ce ti-ai cumparat-o. Te privesc cu invidie, de parca succesul tau se bazeaza pe insuccesul lor. Urasc cam tot ce misca si nu-si dau seama cand incep sa se urasca pe ei insisi:


1. Opreste-te! Reset your brain. Pentru cateva momente, nu te mai gandi la nimic. Nu te gandi la tine. Nu te gandi la neimpliniri. Nu te gandi la altii.


2. Analizeaza & Planifica. Urasc oamenii care traiesc un mare disconfort vis-a-vis de propria viata, dar sunt total pasivi. E clar ca ceva nu merge. E clar ca trebuie sa schimbi ceva. Dar ce? Nu stiu. Tu stii. Analizeaza-te. Clarifica-ti propriul sistem de valori. Clarifica-ti relatiile cu prietenii/rudele/colegii/etc. Descopera sau redescopera pentru ce anume traiesti si pentru ce ai vrea sa traiesti (you know...bani, femei, cultura, poezie, acea masina, calatorii, or whatever shakes your tree ;) Pe scurt, fa astfel incat sa iti fie clar unde esti, unde ai vrea sa ajungi…si ce trebuie sa faci in acest sens.


3. Actioneaza. Dupa ce ai prioritizat, trebuie sa actionezi. Asta nu inseamna ca de maine te apuci si implementezi toate schimbarile. Nu cred in schimbari peste nopate. Desi, ai putea sa demisionezi onorabil, chiar de maine…ca tot mi se plangea un prieten ca isi uraste locul de munca.


4. Evalueaza. Daca tot te-ai apucat de schimbari, e bine sa nu umbli cu jumatati de masura. Dupa o perioada, vezi daca noua ta atitudine te face sa te simti bine. La urma urmei, despre asta este vorba – trebuie sa te simti bine in viata ta! Daca nu e cum iti doresti, te poti intoarce la pasul 2.


5. Accepta. Asta e momentul cel mai important. Trebuie sa inveti sa te accepti. Sa iti accepti conditia si sa iti accepti limitele. Este ok daca nu o sa faci 1 milion de euro. Este ok daca nu vei avea niciodata afacerea ta. Este ok daca nu esti vedeta si te stiu doar prietenii tai. Nu, nu este vorba de limitare sau sa abandonezi "lupta". E doar in legea firii, sa nu putem iesi toti pe primul loc. Locul 2 poate fi foarte bun. Damn it, e bine sa fii si "la mijlocul clasamentului". Atata timp cat te bucuri de "competitie".


6. Traieste! Live, damn it, Live! Traieste-ti propira viata. Bucura-te de chestii marunte, insa, fara sa uiti sa aspiri si sa tintesti spre giganti. Experimenteaza! Este minunat sa esuezi, stiind ca ai incercat, decat sa traiesti toata viata cu acel gen de gand "ce s-ar fi intamplat daca?". Nu-ti fie frica sa fii fericit. la urma urmei, "pursuit of happines" este un scop OK si nobil. I’m sure God wants us to be happy. Forget all the religious crap.


Nu e nimic complicat. Este simplu si este de bun simt ce e mai sus. Nu cred in retete prescrise. Nici macar nu trebuie sa stii de la inceput ce schimbari trebuie sa faci. Trebuie doar sa constientizezi ca trebuie sa le faci.


And for all the kibitzs and haters out there, da, poate si eu am frustrarile mele si nu imi dau seama...si poate si eu sunt uneori invidios. Incerc insa sa imi canalizez "pornirile" spre mine - cauza tuturor neajunsurilor sau implinirilor...mele ;)

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page