top of page

Ready, Steady…Stop?

You have to be the ball!



Romanii sunt, in mare masura, pasivi. Ne place sa ne uitam, sa comentam si sa emitem judecati. Noi nu trebuie sa fi facut vreodata, noi stim oricum mai bine. La politica si la sport "ne pricepem" cel mai bine. Despre politica, intr-un alt post. Acum, despre sport as vrea sa scriu un pic.


Am fost acum ceva ani in UK (Londra, York, Cambridge si Edinburgh). Nu a fost calatorie de business, deci am avut ocazia sa observ locuri si oameni. Mai ales oameni. Am constatat ca imi plac englezii. Stiu, vei zice ca sunt reci, banali, iar femeile nu sunt la fel de frumoase ca ale noastre. Could be.


Mie mi-au placut din multe motive. Unul dintre ele este ca practica mult sport fotbal. Au terenuri cu iarba si fara iarba, peste tot. Iar cand e cu iarba, e verde si bine intretinuta, chiar daca apartine unei mici comunitati. Au multe sali de sport. Alearga si joaca mult fotbal. Am vazut englezi jucand fotbal pe o casa cu un acoperis plat! Iar cand discuta despre sport fotbal, sunt inflacarati si chiar simti pasiunea. E simplu: pasiunea e pentru ca ei stiu despre ce vorbesc – ei fac sport, nu doar vorbesc despre sport.


Noi cred ca facem foarte putin sport. Nu te gandi la tine sau apropiatii tai corporate trendy (care tocmai si-au facut abonament la WorldClass). Ma refer la nivel national. Romanii sunt prea obositi si sictiriti sa se miste. Romanii isi dau copiii la sport doar cand au probleme cu greutatea...sau ca sa faca bani multi…ca Nadia si Hagi. Insa, sportul e mai mult decat atat. Face parte dintr-o filosofie sanatoasa de viata. "Lupta" si competitia pot cladi caractere frumoase.


Si iata dovada ca nu sunt ipocrit – My sports :


Tenis – my first love ;)


Definitely my favorite! Am inceput sa joc tenis pe la 14 ani. Tarziu, pentru performanta. Tenisul trebuie inceput pe la 8 ani. Eram frustrat ca aveam o racheta din lemn (Reghin) .. cei mai "cool" din vremea aia aveau de grafit. Am jucat destul de des pana la 18 ani. Apoi, nu am mai jucat aproape deloc pana acum un an, cand m-am calificat intr-o finala de amatori corporatisti ;) Acum joc in sferturi, in aceeasi competitie, ajunsa la editia 3.


Fotbal – THE sport for a team!


Desi am jucat foarte putin in generala si si mai putin in liceu, somehow, I am pretty good at it ;) De anul trecut, am o super echipa de oameni din diverse companii… jucam cand avem timp si cu cine accepta provocarea. Anul trecut, am jucat intr-o Cupa Mondiala :p


Golf – Clean air, networking & more!


Now, that’s a cool one! Nu e nici de snobi, cum cred unii...si nici foarte usor, cum am crezut eu! Sunt inca incepator, desi "prind" foarte repede. Din pacate, nu joc atat de des cat mi-as dori. Am jucat "pe afara" si la Clubul Diplomatilor - jucat e mult spus...doar la driving range...nu sunt inca de green :p


Mai joc si bowling. Iar saptamana viitoare vreau sa merg la catarari, la invitatia unui bun prieten. Tot pe "to play list" este si squash-ul. I bet I can kick ass at it!


Pentru cine nu a facut sport, acest post va parea banal. The others, know exactly what I mean ;)


Hai Romania, pe 9 iunie! ( Romania-Franta 2:1 ? )


Later edit: si 0-0 e bun


Later, Later edit: Felt so ashamed about our team… :(

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page