top of page

Start&Grow

Despre startups.ro



Am inceput startups.ro din pasiune pentru afaceri si din nevoia unei resurse utile pentu antreprenori. Am pornit acest proiect pentru ca puteam face o echipa extraordinara cu Cristina Alexandru, probabil unul dintre cei mai buni ziaristi cu experienta in antreprenoriat. Am pornit acest proiect pentru ca aproape toata lumea mi-a spus ca nu se poate! Ca e greu cu publishing-ul...Ca sunt trusturile…Ca e prea de nisa...Ca nu o sa ai trafic...Ca monetizare inseamna display...care inseamna agentii...care agentii sunt "nustiucum"… Ca e greu cu content-ul propriu…Ca "te bati" cu copy-paste-eri…Ca nu o sa rezisti mai mult de un an.


Cred intr-un proverb chinezesc care spune ca "important este ce poti face cu resurse limitate"…in plus, ziceam ca ceea ce facem la startups.ro facem in primul rand din pasiune. Azi, mai mult ca oricand, lumea e materialista si pragmatica. Probabil ca atlfel nu ar rezista. Cuvinte precum "pasiune" pentru ceva, pasiune transpusa in atitudine si actiuni, pot sa nu impresioneze sau sa fie luate in derizoriu. Totusi, in cazul nostru, despre asta este vorba. Pasiune inseamna implicare totala, inseamna nopti nedormite, inseamna bucurie enorma, inseamna dezamagiri, inseamna sa iti vina sa renunti de multe ori intr-o zi…dar mai presus de toate inseamna sa iti placa enorm ceea ce faci.

Iar pentru scepticii, dar curiosii, care s-au plictisit deja de tonul meu "emotional" si care nu au incercat online-ul ca business...dar ar fi tentati, un sfat prietenesc: don’t do it if you’re in just for the money! ;)


Despre Start&Grow

Revenind…startups.ro a fost gandit de la inceput ca o resursa completa – mai mult decat continut editorial de calitate. Ce se vede acum online nu este decat o mica parte din ce vrem noi de la acest proiect. Asa ca am decis ca este timpul sa facem si noi primul proiect special. Ahh...mult iubitele si doritele proiecte speciale. Iubitorii de bannere stiu la ce ma refer ;)


Toata lumea iubeste start-up-urile si vrea sa isi asocieze imaginea cu fenomenul antreprenoriatului. Din pacate, exista foarte putine demersuri cu adevarat utile, aplicabile si relevante cand vine vorba despre resurse concrete oferite antreprenorilor!

Trainingurile, cursurile si workshopurile sunt bune, dar nu suficiente. Competitii de idei si concursuri de planuri de afaceri s-au organizat si se vor mai organiza.

Ne-am gandit, ce am putea oferi antreprenorilor? Ceva relevant si cu adevarat util si aplicabil.


No noise. No bulshit.


Ceva cu focus pe antreprenori si nu pe capitalul de imagine al organizatorilor.

Am venit cu un concept unic in Romania. Un program pe termen lung, cu follow-up lunar, precum si la sfarsitul anului, si cu un imens potential de know-how practic din care vor putea invata si cei care nu sunt direct implicati in proiect. Si am gasit si partenerul care sa ne sustina: Microsoft, o companie cu traditie in sprijinirea start-up-urilor (vezi BizSpark, de exemplu).


Despre ce este vorba:

Vom selecta 4 start-up-uri, carora le vom oferi acces la cele mai bune resurse de business pe perioada a 8 luni! Si asta din partea unei super echipe de specialisti. Specialisti in toate momentele critice ale dezvoltarii unei afaceri. De la consultanta juridica la marketing, vanzari, PR , management financiar etc. si pana la mentoring si coaching.

In plus, oferim accesul gratuit la o multime de resurse cum ar fi spatiu de birou, spatiu de intalniri, software, hosting etc.


Nu vrem sa dam bani! Nu ca ar fi fost usor de adunat bani cash in ziua de azi. Cu toate ca am fi reusit, credeti-ne. Revenind, nu vrem sa dam bani. Nu de bani ai nevoie pentru a-ti incepe o afacere! Pentru a incepe, ai nevoie de o idee buna, de expertiza in cel putin un domeniu, cat de cat de un plan si de ACTIUNE! Daca nu poti sa faci rost de putinii bani necesari set-up-ului, nu ai ce cauta oricum in afaceri!

Prin Start&Grow oferim ceva mult mai valoros decat banii. Sa fim realisti: cand esti la inceput, chiar si cu bani, specialstii de calibrul celor 14 din program, poate ca nu te-ar baga in seama. Si nu pentru ca sunt infatuati. Dimpotriva, toti sunt niste oameni minunati (de asta ne-am si gandit la ei cand am format echipa). Ci pentru ca asa functioneaza lucrurile. Pentru ca daca ar vrea sa ii ajute gratuit pe toti cei aflati la inceput, nu ar mai avea timp de propriul business.

Am vrut ca tot acest proiect sa fie util pentru toata lumea. Nu doar pentru cei implicati direct. Astfel ca vom urmari evolutia fiecarei afaceri prin articole pe startups.ro si in intalniri lunare.


Este un experiment. Noi vrem sa il organizam in fiecare an. Este greu. Stim.

Stim si care este provocarea maxima: sa gasim acele 4 start-up-uri interesante care sa merite toata atentia de care se vor bucura.

Noi speram ca le vom gasi. Chiar daca unii au spus ca nu le vom gasi (sau isi doresc sa nu le gasim). Ca nu exista. Ca antreprenorii nu sunt seriosi cand sunt la inceput. Ca vor renunta dupa cateva luni. Ca este doar vorbarie in jurul antreprenoriatului si cand vine vorba de lucruri concrete nu prea ai "interlocutori".

Stim. Avem si noi emotii. Avem si momente in care suntem coplesiti de atatea task-uri. Este un proiect complex. Evenimentele de o zi sau maxim o saptamana sunt demanding. But try something like a year long project ;)


Am inceput bine. Dar greul abia acum incepe. Suntem convinsi ca va fi o reusita. E prea mishto conceptul sa nu iasa cum trebuie!


Haideti sa vedem impreuna ce se intampla in primul an din viata unei afaceri!


Si, ca tot vorbeam cu un bun prieten de Call To Action, va rugam ca in urmatoarele 2 saptamani sa ne ajutati si voi sa gasim acele 4 start-up-uri!

Please spread the word about the project!


Let the business begin! ;)

Recent Posts

See All
bottom of page